Mniej zycia i siekanie miesa uczynily z nas ludzi

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której obiektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacje od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Vivese Senso Duo Shampoo

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w form zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej ilości rozbitych plastrów w ruchu niedługiego czasu czasu - ok. 800 porcji w ruchu godziny, przy czym ciało nie pewno być mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny stanowi niezmiernie popularna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wykonywających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, opierając się na kompetencji i poczuciu zdobywanym od 1990 roku zwraca na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz piękną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.